In de demokeuken zie je de beste en mooiste gerechten van dichtbij bereid worden! Maak echt kennis met de Zuid-Rotterdamse chefs en hun specialiteiten. Neem plaats aan de lange tafels en proef gratis van de gerechtjes. In het programma lees je wie wanneer kookt. Of schuif aan bij een terras van een pop up restaurant en proef de smaken van Zuid; hieronder lees je bij wie dat kan.

 

Demokeuken zaterdag 25 maart

 
 

12:00 – 13:00 Nick de Kousemaeker - Las Palmas

Bij Las Palmas worden de tafels gesierd door oesters, fruits de mer, bouillabaisse, vlees, wild en gevogelte. Dit alles vergezeld met mooie wijnen en afgesloten met de meest uiteenlopende vette kazen of een grandioos dessert. Bij Las Palmas vier je het hele jaar door feest.

 

13:15 – 14:15 Michael Schook - De Matroos en het Meisje

De Matroos en het Meisje is een table d'hôtes restaurant, dat betekent dat u bij ons 'te eten krijgt wat de pot schaft'. De koks laten zich bij het wekelijks wisselende menu inspireren door het seizoen en locale producten.

 

14:45 – 16:15 Maaike Dogan - Obba

Obba Lounge Restaurant (Rijnhaven) is de ideale plaats om te genieten van een uitstekende diner, een heerlijk kopje koffie of wijn. Om in gezelschap volledig te ontsnappen van het alledaagse en te genieten van elkaars aanwezigheid. Obba Lounge bestaat uit 6 aan elkaar geschakelde zeecontainers met een zadeltent overkapping. Van buiten is het restaurant robuust plaatstaal, maar van binnen is het een paleisje. De raampartijen zorgen voor een onbetaalbaar uitzicht op de skyline van Rotterdam. 

 

16:45 – 17:45 Remco van de Lagemaat - Bistrot du Bac

Bistrot du Bac is een traditionele Franse bistrot waar passie voor lekker eten en ambachtelijke bereidingswijzen in elk detail zijn terug te vinden. Klassieke Franse gerechten worden dagvers bereid met producten uit Frankrijk én van de beste leveranciers uit Nederland.

 

18:00 - 19:00 Frank Hanssen - Sharp Sharp

We houden van lekker & gezond eten en dat delen we graag via onze treats & sweets van Sharp Sharp. Sharp Sharp is ontstaan vanuit onze passies & het belangrijk vinden dat gezond eten ook smaakvol is en gemaakt van duurzame en verantwoorde ingrediënten. De producten zijn geheel plantaardig, gemaakt zonder dierlijke producten, gluten en geraffineerde suikers. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten, die ook fair zijn voor mens en dier. 

 

Demokeuken zondag 26 maart

 

12:00 – 13:00 Ivan Richardson, Bailey Alfredo en Antoinette Montero Dacosta - Wijkkeuken van Zuid

In de Wijkkeuken van Zuid koken getalenteerde thuiskoks uit de Afrikaanderwijk. Bijna alle ingrediënten komen van de Afrikaandermarkt. De koks versterken elkaar in hun liefde voor koken en lekker eten, samen maken ze de smaak van de Afrikaanderwijk. Ivan en Bailey staan bekend om hun Jamaicaanse vegetarische en veganistische gerechten. Antoinette begeleid de heren in de keuken.

 

13:15 – 14:15 Terry Priem - Allure

Restaurant Allure is direct gelegen aan de Entrepothaven in Rotterdam-Zuid (Kop van Zuid). De locatie wordt gekenmerkt door een gezellige, maritieme sfeer in een gebied met een rijke geschiedenis. Voor de deuren van Allure bevindt zich een aanlegsteiger waar de watertaxi of uw eigen boot kan aanmeren. Chef Terry Priem werkte in verschillende bekende restaurants. Terry is altijd op zoek naar smaaksensaties, zoals bijvoorbeeld zijn inmiddels bekende en geliefde zachtgegaarde zalm met kerrie-ijs. Zijn motto: ‘Je moet het samen doen!’.

 

14:45 - 16:15 Merijn Sips - Café Rotterdam

Met een geweldig team, een verhoogd terras en het prachtige uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam, kan Café Rotterdam met recht de titel “Eretribune aan de Maas” dragen. In de keuken zwaaien de getalenteerde chef-kok Merijn Sips en souschef Abe Commijs de scepter. Op ambachtelijke wijze bereiden zij gerechten met een Franse grondslag, vol verse en smaakvolle ingrediënten. 

 

Pop-Up Restaurants

 

Alexander Wong en Marnix Benschop - Nixy & Lexy Don't Give Sh_t

Zoals Alexander en Marnix het zelf omschrijven: twee gekke chefs en hun smakelijke en lichtelijk idiote avonturen. Niks en Lexy hebben in de Fenix Food Factory Chinees-Franse gerechten geserveerd en het duo heeft kortgeleden het Chinese Breakfast in Rotterdam gelanceerd. 

 

Booij Kaasmakers

Booij Kaasmakers is een familiebedrijf met een kaasmakerij annex boerderijwinkel in Streefkerk én een kaaswinkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Wij houden van kaas! Daarom maken we iedere dag met aandacht en liefde de beste boerenkazen en adviseren we je persoonlijk over smaak, rijpheid en achtergrond van de kazen.

 
CHEFS17.jpg

Lammert Wiegmink Wijngoeroe – Wijnhaven Wijnimport

"Wijn is altijd mijn grote passie geweest. Al vanaf de eerste kennismaking op de Hotelschool en daarna als Sommelier en Wijninkoper in befaamde Sterren Restaurants als La Tour d'Argent in Parijs - Steiereck in Wenen - Aubergine in München - Traube Tonbach in Baiersbronn - Parkheuvel in Rotterdam, heb ik mijn ervaring en kennis alleen maar kunnen verrijken. Toch kriebelde het om ooit eens al die mooie wijnen aan een breder publiek te presenteren et voila: in het jaar 2000 werd Wijnhaven Wijnimport opgericht!"    

 

16:45 - 18:00 Maher Al Sabbagh - Chefplaza

Maher was al op jonge leeftijd in de keuken te vinden; zijn oma’s leerden hem vanaf zijn zevende hun kookgeheimen. Vanaf zijn dertiende staat hij in de keukens van professionele restaurants en patisserieën in het Midden-Oosten. Maher heeft gewerkt in Damascus, Beiroet, Amman, Isfahan, Caïro, Rome, Sicilië, Milaan en recent nog in Rotterdam en Maastricht. Hij maakt nog steeds regelmatig culinaire ontdekkingsreizen op zoek naar gerechten uit de antieke wereld. "In Rotterdam Zuid heb ik met groot plezier verschillende kookprojecten georganiseerd, bijvoorbeeld Koken in Verhalenhuis Belvedere en Food Connect bij Food Factory."

 

Petra Maas - Chefplaza

Mijn manier van koken is als Rotterdam, geen gelul! Het liefst maak ik gewoon goed, eenvoudig en eerlijk eten. Mijn stad is een oneindige bron van inspiratie. De verschillende culturen, exotische ingrediënten en vooral de no-nonsense mentaliteit voeden mijn zoektocht naar nieuwe spannende gerechten. "Rotterdam Zuid heeft 't allemaal in zich, van fancy fine dining tot relaxed lunchen en verrassende streetfood!"

 

Meziz Marina

Restaurant Meziz Marina is een eigentijds restaurant met een stoere uitstraling gelegen in het schitterende Entrepotgebouw, inclusief een terras. Restaurant Meziz Marina is o.a. voorzien van een mooie wijn bar en gezellige loungehoek. Het terras kijkt uit op de City Marina van Rotterdam. Middelpunt van het restaurant is een uit Italië geïmporteerde authentieke houtoven, ingelegd met schitterend mozaïek. Dagelijks bereiden zij verse pizza's en pasta's met de beste en verse ingrediënten.

 

Bakkerswerkplaats 

De bakkerswerkplaats is een sociale onderneming die tot doel heeft gesteld om het bakkers ambacht uit te dragen door het te leren aan buurtgenoten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door het leren van het ambacht van A tot Z, van graankorrel tot brood heeft Rotterdam er een echte bakkerswerkplaats bij. En we geven de mensen die we opleiden weer lol in het werken en een doorgroei mogelijkheid naar een betaalde baan. Met Rotterdammers bouwen we een community van leden.