In de demokeuken zie je de beste en mooiste gerechten van dichtbij bereid worden! Maak echt kennis met de Zuid-Rotterdamse chefs en hun specialiteiten. Neem plaats aan de lange tafels en proef gratis van de gerechtjes. Op deze pagina lees je wie wanneer kookt. Of schuif aan bij een terras van een pop up restaurant en proef de smaken van Zuid; hieronder lees je bij wie dat kan.

 

Chefs Tafel op Zuid  2018

 
 
VIERKANT CHEFS21.jpg

Sergio Kross en Mathieu Roza – Matroos en het Meisje

De Matroos en het Meisje is een table d'hôtes restaurant, dat betekent dat u bij ons 'te eten krijgt wat de pot schaft'. De koks laten zich bij het wekelijks wisselende menu inspireren door het seizoen en lokale producten.

Zaterdag 24 maart - 12:00 – 13:00

 
VIERKANT CHEFS7.jpg

Osman Öztemel – Obba

Obba Lounge Restaurant (Rijnhaven) is de ideale plaats om te genieten van een uitstekende diner, een heerlijk kopje koffie of wijn. Om in gezelschap volledig te ontsnappen van het alledaagse en te genieten van elkaars aanwezigheid. Obba Lounge bestaat uit 6 aan elkaar geschakelde zeecontainers met een zadeltent overkapping. Van buiten is het restaurant robuust plaatstaal, maar van binnen is het een paleisje. De raampartijen zorgen voor een onbetaalbaar uitzicht op de skyline van Rotterdam. 

Zaterdag 24 maart - 17:00 – 18:00

 

Remco van de Lagemaat - Bistrot du Bac

Bistrot du Bac is een traditionele Franse bistrot waar passie voor lekker eten en ambachtelijke bereidingswijzen in elk detail zijn terug te vinden. Klassieke Franse gerechten worden dagvers bereid met producten uit Frankrijk én van de beste leveranciers uit Nederland.

Zondag 25 maart - 14:30 – 15:30

 
VIERKANT CHEFS14.jpg

Murat Cifci – Ekmekci

“Een hongerige beer danst niet”, weten ze bij Ekmekci. Ontbijt, lunch, diner, koffie en baklava – alles om die beer aan het dansen te krijgen. In de zaak in Rotterdam Zuid en waan je je op een zonnig plein, waar je geniet van al die mooie gerechten. Tip: in de zaak in Rotterdam Zuid staat een levensgrote wensboom, zoals ook in veel oude Turkse dorpen, waar je een wens kan doen.

Zaterdag 24 maart - 13:15 – 14:15

 
VIERKANT CHEFS24.jpg

Bob Richters en Chanel Schriever – Hotspot Hutspot

Wie nog niet gehoord heeft van Hotspot Hutspot, heeft onder een steen geleefd. Het motto van Hotspot Hutspot is “goed eten voor iedereen”. Via de hotspots wordt de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen versterkt. Van teelt in buurtmoestuinen, en het samen met kinderen bereiden van
goede maaltijden van restaurantkwaliteit, tot het aanbieden van deze maaltijden tegen een toegankelijke prijs in onze wijkrestaurants, die op allerlei plekken kunnen opduiken.

Zaterdag 24 maart - 14:30 – 15:30

 

Terry Priem - Allure

Restaurant Allure is direct gelegen aan de Entrepothaven in Rotterdam-Zuid (Kop van Zuid). De locatie wordt gekenmerkt door een gezellige, maritieme sfeer in een gebied met een rijke geschiedenis. Voor de deuren van Allure bevindt zich een aanlegsteiger waar de watertaxi of uw eigen boot kan aanmeren. Chef Terry Priem werkte in verschillende bekende restaurants. Terry is altijd op zoek naar smaaksensaties, zoals bijvoorbeeld zijn inmiddels bekende en geliefde zachtgegaarde zalm met kerrie-ijs. Zijn motto: ‘Je moet het samen doen!’.

Zaterdag 24 maart - 15:45 – 16:45

 
VIERKANT CHEFS17.jpg

Sjoerd Oosterom en Robert Vólas – Café Rotterdam

Met een geweldig team, een verhoogd terras en het prachtige uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam, kan Café Rotterdam met recht de titel “Eretribune aan de Maas” dragen. In de keuken zwaait sinds kort de getalenteerde chef Sjoerd van Oosterom en souschef Robert Vólas de scepter en hebben dit stokje van Merijn Sips en souschef Abe Commijs overgenomen. Op ambachtelijke wijze bereiden zij gerechten met een Franse grondslag, vol verse en smaakvolle ingrediënten.

Zondag 25 maart - 15:45 – 16:45

 
VIERKANT CHEFS23.jpg

Farzana Haider, Maqsooda Nasreen en Nighat Begum – Wijkkeuken van Zuid

In de Wijkkeuken van Zuid koken getalenteerde thuiskoks uit de Afrikaanderwijk. Bijna alle ingrediënten komen van de Afrikaandermarkt. De koks versterken elkaar in hun liefde voor koken en lekker eten, samen maken ze de smaak van de Afrikaanderwijk. Farzana, Maqsooda en Nighat koken Pakistaanse gerechten in de demokeuken van Tafel op Zuid.

Zondag 25 maart - 13:15 – 14:15

 
VIERKANT CHEFS9.jpg

Bekir Atalan – Cigkoftem

Door Turkse Rotterdammers werd de eerste zaak van Cigkoftem in de stad juichend ontvangen. Bekir Atalan zat een aantal jaar geleden met zijn vrouw in Istanbul aan de cigkoftem en dacht: dit nemen we mee naar Rotterdam. Zogezegd, zo gedaan. Cigkoftem is vegetarisch, gemaakt van tarwegort, tomatenpuree, rode peper
en nog 18(!) specerijen en daarmee een gezond en voedzaam gerecht. Ga het proberen!

Zondag 25 maart - 17:00 – 18:00

 

Pop-Up restaurants Tafel op Zuid  2018

 

Booij Kaasmakers

Booij Kaasmakers is een familiebedrijf met een kaasmakerij annex boerderijwinkel in Streefkerk én een kaaswinkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Bij Booij Kaasmakers houden ze echt van kaas! Daarom maken zij iedere dag met aandacht en liefde de beste boerenkazen en adviseren ze je persoonlijk over smaak,
rijpheid en achtergrond van de kazen.

 
CHEFS6.jpg

Sharp Sharp

Zoetekauwen Frank en Renate houden van lekker eten, maar ook van gezond. Met de treats en sweets van Sharp Sharp kun jij ook lekker en gezond snoepen! Bij Sharp Sharp worden alle lekkernijen geheel plantaardig en zonder gluten en geraffineerde suikers gemaakt. Wie niet gelooft dat dat ongelofelijk lekker kan zijn, is nog niet op de Hillelaan geweest.

 
VIERKANT CHEFS MET TEKST12.jpg

Lekker op Zuid

Deze delicatessenzaak en lunchroom maakt zijn naam waar. Lekker op Zuid heeft met recht de lekkerste Balkan-producten en gerechten. Met een terras in de zon is het een van de gezelligste ontmoetingspunten in de Afrikaanderwijk. Aldijana en Alma ontvangen je met open armen en een lekker kopje koffie en delen graag hun liefde voor de wijk, vraag ze er maar eens naar.

 
VIERKANT CHEFS MET TEKST13.jpg

De Westlandse Tuin

Deze groentespeciaalzaak voorziet Rotterdam Zuid al jarenlang van vitaminen. Corné en John de Vries zetten het familiebedrijf samen met vader Kees voort. Sinds een aantal jaar kunnen bezoekers van de Fenix Food Factory bij de pop-up van de Westlandse Tuin genieten van sapjes, een rauwkostsalade, een bieterbal of een vers frietje.

 
VIERKANT CHEFS9.jpg

Bekir Atalan – Cigkoftem

Door Turkse Rotterdammers werd de eerste zaak van Cigkoftem in de stad juichend ontvangen. Bekir Atalan zat een aantal jaar geleden met zijn vrouw in Istanbul aan de cigkoftem en dacht: dit nemen we mee naar Rotterdam. Zogezegd, zo gedaan. Cigkoftem is vegetarisch, gemaakt van tarwegort, tomatenpuree, rode peper
en nog 18(!) specerijen en daarmee een gezond en voedzaam gerecht. Ga het proberen!